Tatlılar ve Pastalar









EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI











KEDİ DİLİ  BİSKÜVİLİ PASTA


MALZEMELER
1 adet hazır kek
 yarim paket kedidili
MUHALLEBİ
1lt sut    4 kasik un     2 kaşik nişasta
1 adet yumurta
1 bardaktan  bir parmak eksik seker
50gr margarin
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN
1tatlı kasığı neskafe
1 bardak su
YAPILISI
Muhallebinin malzemelerini tencereye koyduktan sonra karıştırarak muhallebiyi pişirelim
   kekin bır parçasını genişce bir tabağa alalım üzerini neskafeli suyla ıslatalım
Daha sonra krema sürelim  kremanın üstüne bir sıra neskafeli suda ıslatılmış kedidili bisküvi yerleştirelim
sonra tekrar  krema sürüp kekin ikici parçasını yerleştirelim en üstüne kalan kremayı sürüp  kakao eleyelim  dilerseniz alttaki resimdeki, gibi kedi dilini iki kat da yerleştirebilirsiniz












BİSKÜVİLİ PASTA







Malzemeler
1 paket hazır kek
2 paket pötibör bisküvi 
1 litre süt
3 kaşık nişasta
3 kaşık un
4 kaşık kakao
4 fincan şeker
1 paket vanilya
1 parça bitter çikolata
3 paket krem şanti
Damla çikolata

Yapılış
Krema: Süt,un,nişasta,vanilya,şeker ve 1 parça bitter çikolata kakao ile birlikte karıştırılır
Muhallebisi biraz soğuduktan sonra kelepçeli kalıba pandispanyanın bir parçası yerleştirilir.
Üzerine krema sürdükten sonra bisküviler isterseniz dikey , isterseniz yatay olarak bir sıra krema bir sıra bisküvi olarak yerleştirilir.

En üste krema sürdükten sonra pandispanyanın ikinci parçası
 yerleştirilir.
Dolapta 2 saat bekletilir.
2 bardak süt ile 2 paket krem şanti çırpılır.
Dolaptan çıkardıktan sonra kelepçeli kalıp çıkartılıp  her tarafı krem şanti ile kaplanır.
Yüzeyi damla çikolatalarla süslenir

 Köstebek Pasta














TEK KİŞİLİK KÖSTEBEK PASTA
Keki için Malzemeler


  •  2Yumurta
  • 1Su bardağı şeker
  • 1Çay bardağı süt
  • 1Çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5Su bardağı un
  • 1Çorba kaşığı kakao
  • 1Paket kabartma tozu
  • 1Vanilya

Kreması için






2Su bardağı süt
2Yemek kaşığı un
4Yemek kaşığı şeker
1Yemek kaşığı pirinçunu
1Yemek kaşığı nişasta
1Vanilya
200ml.Krema(bir küçük kutu) veya krem santi
1Paket krema sertleştirici
3Tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:

 Kek malzemeleri çırpılıp yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir.
Kremasını hazırlamak için un,şeker,pirinçunu,nişasta ve süt devamlı karıştırılarak pişirilir en son vanilya ilave edilip ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta krema, krema sertleştirici,3tatlı kaşığı şeker çırpılır ve diğer kremayla karıştırılıp mixerin düşük ayarıyla pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpılır.
İyice soğuyan kekden su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir.Yuvarlaklardan artan kek parçaları robotta çekilir.Çıkarılan yuvarlakların üzerine hazırlanan kremadan konur ve üzerlerine robotta çekilen kek kırıntılarından serpip elle hafif bastırarak kremaya yapışması ve bombeli bir görüntü olması sağlanır 3-4 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır..
Afiyet olsun








Haşhaşlı Revani




 



Malzemeler


4 Yumurta


 1 Bardak şeker
1Bardak haşhaş
1 Bardak imik

1 Bardak un
1 Bardak sıvıyağ
1Bardak süt
1 Paket kabarma tozu

ŞERBET


2,5 Bardak su
2 Bardak şeker 


YAPILIŞI


Yumurtayla şekeri birkaç dk. çırpın.
Unu,irmiği,haşhaşı ve kabartma tozunu karıştırarak yumurtalı karışıma katın.
Tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkarıp 2-3 dk. beklettiğiniz revaniye kaynatılıp ılıtılmış şerbeti dökün.
Sonra isterseniz krem şantiyle süsleyebilirsiniz.


PANCARLI MELEZ TATLI




 Malzemeler


  • 1 paket etimek
  • Islatmak için yeteri kadar şekerli süt
  • Hazır çikolata sosu


1.lt. sütten yaptığım muhallebinin yarısını   isim hakkı  oğlum  Yunus Emre'ye ait olan  pancarlı melez tatlıda  kullandım.
Yarısını da aşağıda tarifini yazdığım tatlıda kullandım.



Yapılışı




 Etimekleri    şekerli   sütte  ıslatıp    borcama yerleştirelim,
üzerine muhallebi  döktükten   sonra     tekrar  ikinci  defa   etimekleri   yerleştirelim,
isterseniz benim gibi iki renkli yada tek renkli yapabilirsiniz,
iki renkli için  hazır  çikolata sosu  pişirip  yarısını  kullandım.
Diğer yarısına da  pancarlı pelteden kullandım.
 Pancarı ilk defa bu şekilde kullandım ve misafirlerim çok beğendi.



Pancarlı Muhallebi


--

 Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2.5 türk kahvesi fincanı un
  • 2.5 kahve fincanı şeker
  • 50.gr.margarin yada 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Dilerseniz damla sakızı da katabilirsiniz .

Pelte İçin
  • 1.5 bardak pancar suyu
  • 2. bardak su
  • Yarım  bardak şeker  tatlı isterseniz şekerini biraz daha fazla katabilirsiniz
  • 2 kaşık nişasta

Yapılış



Bütün  malzemeyi tencereye koyun  pelteyi pişirin



Diğer tarafta muhallebinin    malzemelerini tencereye koyun  pişirin  mikser ile 10 dk. çırptıktan sonra dilediğiniz borcama dökün, soğuyunca pelteyi üzerine dökün.

 İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz...







TİRAMİSU





Malzemeler

Muhallebi:

1 litre süt

4 kaşık un

1 paket kedi dili 

2 kaşık msır nişastası

1.5 su b. şeker

1 yumurta

vanilya

50 gr. margarin

1 kutu labne peynir (isterseniz peynir yerine1 pkt. krem şanti kullanabilirsiniz)

Islatmak İçin : 

1 yemek kaşığı nescafe

1 bardak süt

 Yapılışı

1 bardak süt ile nescafe'yi karıştırın.

 Diğer tarafta muhallebiyi pişirin.

Biraz soğuduktan sonra labne peynirini katarak mikserle birkaç dk. karıştırın.

Kare borcama nescafe ile ıslattığınız kedi dili bisküvilerin yarısını yerleştirin.

Üzerine muhallebinin yarısını döktükten sonra kalan kedi dili bisküvileri tekrar bir sıra daha yerleştirin.

Kalan muhallebiyi de dökün.

İsterseniz üzerine kakao eleyebilir ve ya çikolata sosu yapabilirsiniz , ben çikolata sosu yaptım.







İRMİKLİ MUHALLEBİ
--




 Malzemeler

1 lt süt

9 kaşık irmik

9 kaşık şeker 1 paket vanilya

50. gr margarin


Sosu için

1 bardak ıspanak suyu

  yarım yemek kaşığı  mısır nişastası

3 yemek kaşığı şeker

yarım bardak su

bu malzemelerden sos hazırlıyoruz.

irmikli muhallebiyi de pişirdikten sonra  kalıplara döküyoruz

kalıplarımızı kola şişelerinden hazırlıyoruz

pet şişelerin en alt tarafını kesiyoruz.

 muhallebiden yeterince döküp soğumasını bekliyoruz sonra ters çevirip ortasına sos döküyoruz.


Amonyaklı Pasta









MALZEMELER

2 yumurta

1 çay bardağı şeker

1çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı amonyak

1 çay bardağı erimiş margarin

 Kreması için

 750 gr.süt

2 yemek kaşığı mısır nişastası

 2 adet yumurta

 1 bardak şeker

50 gr. margarin

Kremayı pişirin. En son margarini katın.

Hamuru yapmak için bütün malzemeyi karıştırın.  yumuşak hamur yapın  6 eşit parçaya bölün

dolapta dinlendirin

sonra hepsini tek tek merdaneyle açın

2.3 ml.kalınlığında....     Sonra yağsız tepside teker teker pişirin.    Aralarına krema sürerek hepsini üst,üste koyun en üstünede kalan kremayı sürün  . Hindistan cevizi ile süsleyin







ALMAN PASTASI



MALZEMELER

4 yumurta

1 su b. şeker

2 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay b. sıvı yağ

2 su b. un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya


Kreması İçin


2 su b. süt

2 yemek kaşığı un

1 su b. şeker

1 yumurta

2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

1 paket vanilya


Yapılışı


Yumurtayla şekeri çırpıyoruz.

Sıvı yağ ve yoğurdunu kattıktan sonra kabartma tozu ve vanilya ile birlikte elemiş olduğumuz unu katıp tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz.Altına yağlı kağıt koyduğumuz kalıba boşaltıp öceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz

arasına kremayı sürdükten sonra diğer parçayı üzerine koyup puda şekeri serpiyoruz

--




FIRINDA SÜTLAÇ









Malzemeler
1 lt süt

2 yemek kaşığı pirinç

3 yemek kaşığı nişasta (mısır)

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Yapılış


Pirinci  bir bardak suda pişirin çok az tuz atın.

sütü tencerede  kaynatın sonra şekeri katın haşlanmış pirincide katıp karıştırın

nişastayı bir kasede suyla eritin.sonra karıştırarak süte katıp iki dk daha kaynattıktan sonra vanilyasını katıp kaselere boşaltın.gerçekten çok nefis bir sütlaç dilerseniz fırında üzerini  biraz kızartabilirsiniz



HACER ABLAMIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI




MALZEMELER

4 Yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 kahve fincanı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kaynar su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Kabartma tozu
Vanilya

KREMASI İÇİN:

1 lt. süt
6 kaşık un
1 yumurta
1 bardaktan az şeker
Vanilya
2 yemek kaşığı sıvıyağ




YAPILIŞI

Derin bir cam kasede yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Çırpmaya devam ederken sıcak suyu katıyoruz.Kalan malzemelerin hepsini katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Kelepçeli kalıba döküp pişiriyoruz.Diğer tarafta kremayı pişiriyoruz.Pişen keki 3 parçaya bölüyoruz.Her bir parçasını sütle ya da herhangi bir meyve suyuyla ıslatıp 2.parçayı koyuyoruz daha sonra tekrar ıslatıp krema sürüyoruz.Kalan kremayı pastanın her tarafına sürüyoruz.Ortasını çilekleri ve kenarına kivileri koyarak süslüyoruz. 





















Hamur işi:Tatlıları mı tuzluları mı seversiniz ?