KEDİ DİLİ BİSKÜVİLİ PASTA
MALZEMELER
1 adet hazır kek
yarim paket kedidili
MUHALLEBİ
1lt sut 4 kasik un 2 kaşik nişasta
1 adet yumurta
1 bardaktan bir parmak eksik seker
50gr margarin
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN
1tatlı kasığı neskafe
1 bardak su
YAPILISI
Muhallebinin malzemelerini tencereye koyduktan sonra karıştırarak muhallebiyi pişirelim
kekin bır parçasını genişce bir tabağa alalım üzerini neskafeli suyla ıslatalım
Daha sonra krema sürelim kremanın üstüne bir sıra neskafeli suda ıslatılmış kedidili bisküvi yerleştirelim
sonra tekrar krema sürüp kekin ikici parçasını yerleştirelim en üstüne kalan kremayı sürüp kakao eleyelim dilerseniz alttaki resimdeki, gibi kedi dilini iki kat da yerleştirebilirsiniz
1 adet hazır kek
yarim paket kedidili
MUHALLEBİ
1lt sut 4 kasik un 2 kaşik nişasta
1 adet yumurta
1 bardaktan bir parmak eksik seker
50gr margarin
1 paket vanilya
ISLATMAK İÇİN
1tatlı kasığı neskafe
1 bardak su
YAPILISI
Muhallebinin malzemelerini tencereye koyduktan sonra karıştırarak muhallebiyi pişirelim
kekin bır parçasını genişce bir tabağa alalım üzerini neskafeli suyla ıslatalım
Daha sonra krema sürelim kremanın üstüne bir sıra neskafeli suda ıslatılmış kedidili bisküvi yerleştirelim
sonra tekrar krema sürüp kekin ikici parçasını yerleştirelim en üstüne kalan kremayı sürüp kakao eleyelim dilerseniz alttaki resimdeki, gibi kedi dilini iki kat da yerleştirebilirsiniz
BİSKÜVİLİ PASTA
Malzemeler
1 paket hazır kek
2 paket pötibör bisküvi
1 litre süt
3 kaşık nişasta
3 kaşık un
4 kaşık kakao
4 fincan şeker
1 paket vanilya
1 parça bitter çikolata
3 paket krem şanti
Damla çikolata
Yapılış
Krema: Süt,un,nişasta,vanilya,şeker ve 1 parça bitter çikolata kakao ile birlikte karıştırılır
Muhallebisi biraz soğuduktan sonra kelepçeli kalıba pandispanyanın bir parçası yerleştirilir.
Üzerine krema sürdükten sonra bisküviler isterseniz dikey , isterseniz yatay olarak bir sıra krema bir sıra bisküvi olarak yerleştirilir.
En üste krema sürdükten sonra pandispanyanın ikinci parçası
yerleştirilir.
Dolapta 2 saat bekletilir.
2 bardak süt ile 2 paket krem şanti çırpılır.
Dolaptan çıkardıktan sonra kelepçeli kalıp çıkartılıp her tarafı krem şanti ile kaplanır.
Yüzeyi damla çikolatalarla süslenir
Köstebek Pasta
TEK KİŞİLİK KÖSTEBEK PASTA
Keki için Malzemeler
- 2Yumurta
- 1Su bardağı şeker
- 1Çay bardağı süt
- 1Çay bardağı sıvıyağ
- 1,5Su bardağı un
- 1Çorba kaşığı kakao
- 1Paket kabartma tozu
- 1Vanilya
Kreması için
2Su bardağı süt
2Yemek kaşığı un
4Yemek kaşığı şeker
1Yemek kaşığı pirinçunu
1Yemek kaşığı nişasta
1Vanilya
200ml.Krema(bir küçük kutu) veya krem santi
1Paket krema sertleştirici
3Tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Kek malzemeleri çırpılıp yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir.
Kremasını hazırlamak için un,şeker,pirinçunu,nişasta ve süt devamlı karıştırılarak pişirilir en son vanilya ilave edilip ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta krema, krema sertleştirici,3tatlı kaşığı şeker çırpılır ve diğer kremayla karıştırılıp mixerin düşük ayarıyla pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpılır.
İyice soğuyan kekden su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir.Yuvarlaklardan artan kek parçaları robotta çekilir.Çıkarılan yuvarlakların üzerine hazırlanan kremadan konur ve üzerlerine robotta çekilen kek kırıntılarından serpip elle hafif bastırarak kremaya yapışması ve bombeli bir görüntü olması sağlanır 3-4 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır..
Afiyet olsun
Haşhaşlı Revani
Malzemeler
4 Yumurta
1 Bardak şeker
1Bardak haşhaş
1 Bardak imik
1 Bardak un
1 Bardak sıvıyağ
1Bardak süt
1 Paket kabarma tozu
ŞERBET
2,5 Bardak su
2 Bardak şeker
YAPILIŞI
Yumurtayla şekeri birkaç dk. çırpın.
Unu,irmiği,haşhaşı ve kabartma tozunu karıştırarak yumurtalı karışıma katın.
Tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkarıp 2-3 dk. beklettiğiniz revaniye kaynatılıp ılıtılmış şerbeti dökün.
Sonra isterseniz krem şantiyle süsleyebilirsiniz.
PANCARLI MELEZ TATLIFırından çıkarıp 2-3 dk. beklettiğiniz revaniye kaynatılıp ılıtılmış şerbeti dökün.
Sonra isterseniz krem şantiyle süsleyebilirsiniz.
Pancarlı Muhallebi
--
Malzemeler
- 1 lt süt
- 2.5 türk kahvesi fincanı un
- 2.5 kahve fincanı şeker
- 50.gr.margarin yada 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Dilerseniz damla sakızı da katabilirsiniz .
Pelte İçin
- 1.5 bardak pancar suyu
- 2. bardak su
- Yarım bardak şeker tatlı isterseniz şekerini biraz daha fazla katabilirsiniz
- 2 kaşık nişasta
Yapılış
Bütün malzemeyi tencereye koyun pelteyi pişirin
Diğer tarafta muhallebinin malzemelerini tencereye koyun pişirin mikser ile 10 dk. çırptıktan sonra dilediğiniz borcama dökün, soğuyunca pelteyi üzerine dökün.
İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz...
TİRAMİSU
Malzemeler
Muhallebi:
1 litre süt
4 kaşık un
1 paket kedi dili
2 kaşık msır nişastası
1.5 su b. şeker
1 yumurta
vanilya
50 gr. margarin
1 kutu labne peynir (isterseniz peynir yerine1 pkt. krem şanti kullanabilirsiniz)
Islatmak İçin :
1 yemek kaşığı nescafe
1 bardak süt
Yapılışı
1 bardak süt ile nescafe'yi karıştırın.
Diğer tarafta muhallebiyi pişirin.
Biraz soğuduktan sonra labne peynirini katarak mikserle birkaç dk. karıştırın.
Kare borcama nescafe ile ıslattığınız kedi dili bisküvilerin yarısını yerleştirin.
Üzerine muhallebinin yarısını döktükten sonra kalan kedi dili bisküvileri tekrar bir sıra daha yerleştirin.
Kalan muhallebiyi de dökün.
İsterseniz üzerine kakao eleyebilir ve ya çikolata sosu yapabilirsiniz , ben çikolata sosu yaptım.
İRMİKLİ MUHALLEBİ
--
Malzemeler
1 lt süt
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker 1 paket vanilya
50. gr margarin
Sosu için
1 bardak ıspanak suyu
yarım yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı şeker
yarım bardak su
bu malzemelerden sos hazırlıyoruz.
irmikli muhallebiyi de pişirdikten sonra kalıplara döküyoruz
kalıplarımızı kola şişelerinden hazırlıyoruz
pet şişelerin en alt tarafını kesiyoruz.
muhallebiden yeterince döküp soğumasını bekliyoruz sonra ters çevirip ortasına sos döküyoruz.
Amonyaklı Pasta
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı amonyak
1 çay bardağı erimiş margarin
Kreması için
750 gr.süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta
1 bardak şeker
50 gr. margarin
Kremayı pişirin. En son margarini katın.
Hamuru yapmak için bütün malzemeyi karıştırın. yumuşak hamur yapın 6 eşit parçaya bölün
dolapta dinlendirin
sonra hepsini tek tek merdaneyle açın
2.3 ml.kalınlığında.... Sonra yağsız tepside teker teker pişirin. Aralarına krema sürerek hepsini üst,üste koyun en üstünede kalan kremayı sürün . Hindistan cevizi ile süsleyin
ALMAN PASTASI
MALZEMELER
4 yumurta
1 su b. şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay b. sıvı yağ
2 su b. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
2 su b. süt
2 yemek kaşığı un
1 su b. şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurtayla şekeri çırpıyoruz.
Sıvı yağ ve yoğurdunu kattıktan sonra kabartma tozu ve vanilya ile birlikte elemiş olduğumuz unu katıp tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz.Altına yağlı kağıt koyduğumuz kalıba boşaltıp öceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz
arasına kremayı sürdükten sonra diğer parçayı üzerine koyup puda şekeri serpiyoruz
--
FIRINDA SÜTLAÇ
Malzemeler
1 lt süt
2 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta (mısır)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılış
Pirinci bir bardak suda pişirin çok az tuz atın.
sütü tencerede kaynatın sonra şekeri katın haşlanmış pirincide katıp karıştırın
nişastayı bir kasede suyla eritin.sonra karıştırarak süte katıp iki dk daha kaynattıktan sonra vanilyasını katıp kaselere boşaltın.gerçekten çok nefis bir sütlaç dilerseniz fırında üzerini biraz kızartabilirsiniz
HACER ABLAMIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI
MALZEMELER
4 Yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 kahve fincanı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kaynar su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Kabartma tozu
Vanilya
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
6 kaşık un
1 yumurta
1 bardaktan az şeker
Vanilya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Derin bir cam kasede yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Çırpmaya devam ederken sıcak suyu katıyoruz.Kalan malzemelerin hepsini katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Kelepçeli kalıba döküp pişiriyoruz.Diğer tarafta kremayı pişiriyoruz.Pişen keki 3 parçaya bölüyoruz.Her bir parçasını sütle ya da herhangi bir meyve suyuyla ıslatıp 2.parçayı koyuyoruz daha sonra tekrar ıslatıp krema sürüyoruz.Kalan kremayı pastanın her tarafına sürüyoruz.Ortasını çilekleri ve kenarına kivileri koyarak süslüyoruz.