Tavuklu Enginar
4 adet enginar
Bir parça tavuk
Bir adet soğan
Tuz, zeytinyağı, karabiber
Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayalım
zeytinyağında hafif soteledikten sonra küp doğradığımız tavukları katıp
beş on dk. pişiriyoruz daha sonra küp doğradığımız enginarları katıp karıştırıyoruz karabiber ve limon kattıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz En son tuzunu katıp kapatıyoruz,
Enginar Yaprağında Midye Dolması
4 adet enginar
Bir parça tavuk
Bir adet soğan
Tuz, zeytinyağı, karabiber
Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayalım
zeytinyağında hafif soteledikten sonra küp doğradığımız tavukları katıp
beş on dk. pişiriyoruz daha sonra küp doğradığımız enginarları katıp karıştırıyoruz karabiber ve limon kattıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz En son tuzunu katıp kapatıyoruz,
Enginar Yaprağında Midye Dolması
4 adet enginar
1,su bardağı pirinç
yeterince dereotu, maydanoz,nane, taze soğan
karabiber tuz
yarım bardak seytinyağı
yarım limon suyu
yapılış
Bütün malzemeleri karıştırıp iç hazırlayalım
1,su bardağı pirinç
yeterince dereotu, maydanoz,nane, taze soğan
karabiber tuz
yarım bardak seytinyağı
yarım limon suyu
yapılış
Bütün malzemeleri karıştırıp iç hazırlayalım
enginarların yapraklarını ayırıp iyice yıkayalım
daha sonra hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı bir adet enginar yaprağının içine koyalım
ikinci yaprağı kapatıp tencereye dizelim bunu yaparken enginarları birbirine zıt bir şekilde kapatalım
daha sonra hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı bir adet enginar yaprağının içine koyalım
ikinci yaprağı kapatıp tencereye dizelim bunu yaparken enginarları birbirine zıt bir şekilde kapatalım
Enginarları geçmeyecek kadar su kattıktan sonra ocakta kısık ateşte pişirelim,
Enginar Dolması
Lahana Sarması
Malzemeler
1 adet orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
5 adet kuru soğan
1su bardağı zeytinyağı
yarım demet maydanoz
dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı salça 2 adet domates
Yapılışı
Soğanları incecik kıyalım. yağda hafif kavuralım. daha sonra yıkanmış pirinci ekleyelim
salçayı katalım. domatesi rendeleyelim.birkaç defa karıştırıp ocaktan alalım daha sonra dereotu, maydanoz,kuru nane ve tuzunu katıp karıştıralım.
lahana yapraklarını tuzlu suda hafif haşlayın .
sarmanızı dilediğiniz şekilde sarın
Köfteli Patates