Ana Yemekler


Tavuklu Enginar 






4 adet enginar
Bir parça tavuk  
Bir adet soğan
 Tuz, zeytinyağı, karabiber
Yapılışı
 Soğanı piyazlık doğrayalım
zeytinyağında hafif soteledikten sonra  küp  doğradığımız tavukları katıp  
 beş on dk. pişiriyoruz daha sonra küp doğradığımız  enginarları katıp karıştırıyoruz karabiber ve limon kattıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz En son tuzunu katıp kapatıyoruz,




Enginar Yaprağında Midye Dolması







4 adet enginar
1,su bardağı pirinç
 yeterince dereotu, maydanoz,nane, taze soğan
 karabiber tuz
yarım bardak seytinyağı
yarım limon suyu
yapılış

 Bütün malzemeleri karıştırıp  iç hazırlayalım 
 enginarların yapraklarını ayırıp iyice yıkayalım
daha  sonra hazırladığımız içten  bir tatlı kaşığı bir adet enginar yaprağının içine koyalım
ikinci yaprağı kapatıp tencereye dizelim  bunu yaparken enginarları birbirine zıt bir şekilde  kapatalım
 Enginarları geçmeyecek kadar su kattıktan sonra ocakta kısık ateşte pişirelim,





Enginar Dolması








Lahana Sarması




Malzemeler

1 adet orta boy lahana

2 su bardağı pirinç 

5 adet kuru soğan

1su bardağı zeytinyağı

yarım demet maydanoz

 dereotu

1 tatlı kaşığı kuru nane

  1 yemek kaşığı salça  2 adet domates

 Yapılışı

Soğanları incecik kıyalım. yağda  hafif kavuralım. daha sonra yıkanmış pirinci ekleyelim

 salçayı katalım. domatesi rendeleyelim.birkaç defa karıştırıp ocaktan alalım daha sonra dereotu,  maydanoz,kuru  nane  ve tuzunu katıp karıştıralım.

 lahana yapraklarını  tuzlu suda  hafif haşlayın . sarmanızı dilediğiniz şekilde sarın
Köfteli Patates
                                            
Malzemeler

500 gr. kıyma
4-5 adet patates
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydanoz
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, pul biber , kimyon,tuz

Yapılışı

  1. Kıymaya 2 soğanı rendeliyoruz.1yumurta katıyoruz.Yarım demet maydanoz , 3 dilim bayat ekmek içi ve baharatları katıp iyice karıştırıyoruz. İstediğimiz büyüklükte köfteler hazırlıyoruz.Patatesleri elma dilimi şeklinde dilimliyoruz.Sıvıyağda kızartıyoruz, (tam pişirmeden alıyoruz.) Daha sonra köfteleri teflon tavada az sıvıyağda pişiriyoruz.(tam pişirmeden alıyoruz.)
Diğer taraftan bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ döküyoruz.1 kaşık salçayı katıp karıştırıyoruz.Yaklaşık 2 su bardağı su katıyoruz.Yağda kızarttığımız patatesleri tencereye alıyoruz.Köfteleri de üzerine alıyoruz.Üsüne kekik serpiştirip kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Levrek Buğulama

4 adet levrek 
3adet domates
1adet iri soğan
3 diş sarımsak
6-7 adet biber
2 adet defne yaprağı
yeterince sıvı yağ ve tereyağı, tuz,pul biber.
yapılış

Balıkları iyice temizledikten sonra   enine 2-3  yerden çizin. Tepsiye yerleştirin.
Başka bir yerde domatesleri küp doğrayın biberleri de sarımsakları doğradıktan sonra elinizle iyice ezin.
balıkların üzerine yayın .Soğanı yuvarlak dilimleyin onuda balıkların arasın yerleştirin .sıvı yağ ,tereyağı   defne yapraklarını da  koyduktan sonra  fırında pişirin.



Poşette sebzeli tavuk
     
       
    6 adet baget tavuk
    3adet patates
    2 adet havuç
    1adet orta boy soğan
     2,3 diş sarımsak
    1 adet domates
    1 adet yeşil biber
    kekik,nane, pul biber,tuz
     yeteri kadar sıvı yağ
    Yapılışı

     patates ,havuç,domates,soğan hepsini iri doğrayın.Geniş bir tepsiye baharatları yağı koyup iyice karıştırın. tavukları ve sebzelerin hepsini katıp iyice karıştırın .Fırın poşetine güzelce doldurun .Ağzını  sıkıca kapatın  fırın tepsisine yerleştirin  .üst tarafından bir kaç yerinden delin. Fırında yaklaşık 50,60 dk pişirin.






                                      






















































    Hamur işi:Tatlıları mı tuzluları mı seversiniz ?