Pilavlar

Malzemeler :
  • 3 Su B. Pirinç
    1 Su B. Badem
    2 Çorba K. Tereyağı
    Tuz
    Karabiber
    Tavuk Suyu
    Tavuk Eti
    • Hamuru İçin:
      3 Su B. Söke Un
      3 Yumurta
      100 Gr. Tereyağı
      Yoğurt
      Tuz
Hazırlanışı
Pirinci ıslayın. Pilav tenceresine önce sıvıyağ ve tereyağı koyun ardından pirinci ve bademi de ekleyip biraz kavurun. Tuzunu ekledikten sonra haşladığımız tavuğun suyunu da koyun ve biraz karıştırıp kapağını kapatın.
Hamuru hazırlarken; karıştırma kabına unu koyun ortasına tereyağı koyun. İçine yumurtaları kırıp tuzu ekleyin. İsteğe göre hamurun biraz kıtır olması için 1 tatlı kaşığı yoğurt koyabilirsiniz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru unlayıp yuvarlak şekilde açın. Bir parçasını kapak yapmak için ayırın. Önceden tereyağıyla yağlanan tencerenin zeminine bademleri yerleştirin. Açtığınız hamuru katlayarak tencereye açın ve güzelce yerleştirin.
Dinlendirilen pilavın içine didilmiş tavuğu, karabiberi ve isteğe göre baharatları koyun. İyice karıştırın ve hamurla kapladığınız tencereye boşaltın. Bir parça ayırdığımız hamuru da açarak tencerenin üstünü kapatın. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirin.


Fırında Pilav







                      Malzemeler :
  • 3 Su B. Pirinç
    1 Çorba K. Tereyağ
    10 Şitaki Mantarı
    1 Kavanoz Garnitür
    Su
    Tuz
Hazırlanışı
Mantarları küçük küçük doğrayın. Fırın kabına koyun. Pirinci yıkayıp süzün ve içine ilave edin. Garnitürü ve tuzunu da ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Dilerseniz et veya tavuk suyu da koyabilirsiniz.
Üzerine az sıvıyağı ve tereyağını da ilave edin. Suyunu ekleyin ve alüminyum folyoyla üzerini kapatın. 160 ya da 170 derecelik fırında pişirin.


Sebzeli ve reyhanlı pilav

2 su bardağı bulgur
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
1adet havuç
1 yemek kaşığı salça
Reyhan, pul biber,nane,  tuz
1 kaşık tereyağı, biraz zeytinyağı
yeterince  kaynamış su
Yapılışı
Zeytinyağında   soğanı ,    sote leyin   minik küpler halinde doğradığınız patates ve havucu da ekleyip karıştırın
kısık ateşte beş dk pişiririn. Sonra bulguru katın karıştırın suyunu da kattıktan sonra (kaynamış su )
3 dk  kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin .
su ölçüsü veremedim her bulgurun  su  çekme  oranı   farklı.  Benim kullandığım bulgur fazla su çekiyor .













Hamur işi:Tatlıları mı tuzluları mı seversiniz ?