Kekler

  ıslak kek 



MALZEMELER
5 adet yumurta
3,4 kaşık kakao
250gr süt
250gr  sıvı yağ
250gr  şeker
250gr  un
 kabartma tozu,vanilya
 sos malzemesi  
200gr şeker
200gr süt
100gr sıvı yağ
2,3 kaşık kakao
ÜZERİ İÇİN 
1 paket kremşanti 1 bardak süt 
Yapılışı 
yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırasıyla katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz
dikdörtgen borcama döküp pişiriyoruz
 Diğer tarafta  sosunu hazırlıyoruz  
 Sos malzemelerini bir tencereye koyup ocakta  kaynamak üzere iken ocağı kapatıyoruz.
fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca   dilimliyoruz hemen sosunu her yerine eşit olmak üzere döküyoruz.


Elmalı Kek














 Papatya Kek






 Malzemeler
3 yumurta
1.5 b. şeker
1 b. yoğurt
1 bardaktan 1 parmak eksik yağ
2 b.un
kabartma tozu
vanilya
üzeri için çikolatalı sos
yapılışı
şekerle yumurtayı iyice çırpın.sonra diğer malzemeleri karıştırın tekrar çırpmaya devam edin.
yalnız unu kabartma tozu ve vanilya yı   beraber elerseniz daha iyi sonuç alırsınız.
sonra hamuru kek kalıplarına koyduktan sonra  yaklaşık 15-20 dk. pişirin
 pişirme süresi fırına göre değişir.
                                                                                                             
Kuru yemişli Kek
 Malzemeler
4 yumurta
 1.5 su.b şeker (iyice çırpılacak)
3 su b. un
Kabartma tozu , vanilya
1 ç.b.kaynamış su
1 ç.b. sıvı yağ
Tarçın
1 adet elma 
Yapılışı
Yumurta ile şekeri çırpalım.
Yağı ve kaynamış suyu katalım.
Minik minik doğranmış kuru yemişleri ve elmayı una bulayalım.
Daha sonra hamura katalım.
Tarçın vanilya ve kabartma tozuyla birlikte elediğimiz unu yavaş yavaş katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına dökelim.
200  derecelik fırında 35 dk. pişirelim.
Püf Noktası: Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın , kürdan kuru çıkarsa pişmiş , hamurlu çıkarsa pişmemiş demektir.
(İncir,kayısı,üzüm katmayabilirsiniz ama ben kattım çok güzel oluyor.) 

PANKEK


MALZEMELER
2 yumurta
3.5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1  bardak süt 
2 bardak un 
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
 Yumurtayla şekeri çırpın,   diğer malzemeleri karıştırın
teflon tavayı   iyice ısıtın.  Hamurdan kepçeyle alın.   İstediğiniz büyüklükte dökerek kısık ateşte pişirin
isterseniz üzerine  çikolata ,reçel  vs. sürebilirsiniz. afiyet olsun.

  
ISLAK KEK


 malzemeler
4 yumurta
1 bardak süt
1.5 bardak şeker
3 kaşık kakao
1 bardak sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
 yaklaşık 13 kaşık un  hamur cıvık olursa biraz daha katabilirsiniz
Yapılışı
Yumurtayla şekeri çırpıyoruz,diğer tarafta un ,kakao,kabartma tozunu beraber eleyelim.
 çırptığımız yumurtaya yağ, ve sütü katıp mikserle çok az çırpalım.
  sonra unu katıp  tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıp tepsiye döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirelim her fırın farklı olduğu için derecesini kendiniz ayarlayın. yaklaşık  25 ,30 dk  pişinin. fırından çıkınca üzerine 1 bardak soğuk süt dökün.


 Safranlı kek 




5 adet yumurta
1.5 bardak şeker
 1 tatlı kaşığı safran
1 şişe gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un
Yapılışı
   Öncelikle kalıbımızı yağlayıp unluyoruz. Diğer tarafta derin bir tasın içinde ( cam veya bakır olmalı) yumurtayla şekeri çırpıyoruz. (unu k.tozu, vanilyayı birlikte eliyoruz)
gazozu   ve   safran  kattıktan sonra, unu yavaş,yavaş tahta kaşıkla karıştırıyoruz, kalıba boşaltıp 180 derece de pişiriyoruz
 Püf noktası
Kek  fırından çıkınca ıslak bir bezin üzerine konup biraz bekletilirse kalıptan kolay çıkıyor


Nişastalı kek
4 yumurta
1.5 bardak şeker
yarım bardak süt
1 bardaktan az sıvı yağ( ben fındık yağı kullandım çok hafif oluyor)
yarım su bardağı nişasta
2 bardak un
vanilya ,kabartma tosu
isteğe bağlı üzüm kurusu ve ceviz (tavsiye ederim)
YAPILIŞI
Şeker ,yumurta çırpılır .yağı ve süt katıp  mikserle çok az çırpın.
Un ,nişasta,vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin,  çırpılmış yumurtaya  katıp  tahta kaşıkla  yavaş,yavaş 
karıştırın.Üzümleri una buladıktan sonra hamura katın.önceden ısıtılmış fırında pişirin.
üzgünüm size fotoğrafını gösteremiyorum keki yaptığımda makinem yanımda yoktu.ama en kısa zamanda tekrar yapıp fotoğrafını kaydederim
Gerçekten nefis bir kek .

Kelebekli Pasta
Hamarat yeğenim Şeyma'nın yaptığı pasta
Pandispanya için Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
Krema
*Hazır pasta kreması:))pasta katlarına tercihe göre çikolata yada meyve.
**Renkli şeker hamurları ve glazür boyalarını pasta hane imalathanelerinden bulabilirsiniz alternatif olarak şeker hamurlarını marsmelow ile ev dede yapabilirsiniz


MARSMELLOWLU ŞEKER HAMURU İÇİN MALZEMELER
450 gr. marshmallow şeker (renkleri tercihe bağlı)
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz


YAPIMI
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın:)
Kalan pudra şekerini de ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
afiyet olsun:)


Ellerine sağlık Şeyma cım


Hamur işi:Tatlıları mı tuzluları mı seversiniz ?