ıslak kek
MALZEMELER
5 adet yumurta
3,4 kaşık kakao
250gr süt
250gr sıvı yağ
250gr şeker
250gr un
kabartma tozu,vanilya
sos malzemesi
200gr şeker
200gr süt
100gr sıvı yağ
2,3 kaşık kakao
ÜZERİ İÇİN
1 paket kremşanti 1 bardak süt
Yapılışı
yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırasıyla katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz
dikdörtgen borcama döküp pişiriyoruz
Diğer tarafta sosunu hazırlıyoruz
Sos malzemelerini bir tencereye koyup ocakta kaynamak üzere iken ocağı kapatıyoruz.
fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca dilimliyoruz hemen sosunu her yerine eşit olmak üzere döküyoruz.
Elmalı Kek
Papatya Kek
Malzemeler
3 yumurta
1.5 b. şeker
1 b. yoğurt
1 bardaktan 1 parmak eksik yağ
2 b.un
kabartma tozu
vanilya
üzeri için çikolatalı sos
yapılışı
şekerle yumurtayı iyice çırpın.sonra diğer malzemeleri karıştırın tekrar çırpmaya devam edin.
yalnız unu kabartma tozu ve vanilya yı beraber elerseniz daha iyi sonuç alırsınız.
sonra hamuru kek kalıplarına koyduktan sonra yaklaşık 15-20 dk. pişirin
pişirme süresi fırına göre değişir.
Kuru yemişli Kek
Malzemeler
4 yumurta
1.5 su.b şeker (iyice çırpılacak)
3 su b. un
Kabartma tozu , vanilya
1 ç.b.kaynamış su
1 ç.b. sıvı yağ
Tarçın
1 adet elma
Yapılışı
Yumurta ile şekeri çırpalım.
Yağı ve kaynamış suyu katalım.
Minik minik doğranmış kuru yemişleri ve elmayı una bulayalım.
Daha sonra hamura katalım.
Tarçın vanilya ve kabartma tozuyla birlikte elediğimiz unu yavaş yavaş katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına dökelim.
200 derecelik fırında 35 dk. pişirelim.
Püf Noktası: Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın , kürdan kuru çıkarsa pişmiş , hamurlu çıkarsa pişmemiş demektir.(İncir,kayısı,üzüm katmayabilirsiniz ama ben kattım çok güzel oluyor.)
PANKEK
MALZEMELER
2 yumurta
3.5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Yumurtayla şekeri çırpın, diğer malzemeleri karıştırın
teflon tavayı iyice ısıtın. Hamurdan kepçeyle alın. İstediğiniz büyüklükte dökerek kısık ateşte pişirin
isterseniz üzerine çikolata ,reçel vs. sürebilirsiniz. afiyet olsun.
ISLAK KEK
2 yumurta
3.5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Yumurtayla şekeri çırpın, diğer malzemeleri karıştırın
teflon tavayı iyice ısıtın. Hamurdan kepçeyle alın. İstediğiniz büyüklükte dökerek kısık ateşte pişirin
isterseniz üzerine çikolata ,reçel vs. sürebilirsiniz. afiyet olsun.
ISLAK KEK
malzemeler
4 yumurta
1 bardak süt
1.5 bardak şeker
3 kaşık kakao
1 bardak sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
yaklaşık 13 kaşık un hamur cıvık olursa biraz daha katabilirsiniz
Yapılışı
Yumurtayla şekeri çırpıyoruz,diğer tarafta un ,kakao,kabartma tozunu beraber eleyelim.
çırptığımız yumurtaya yağ, ve sütü katıp mikserle çok az çırpalım.
sonra unu katıp tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıp tepsiye döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirelim her fırın farklı olduğu için derecesini kendiniz ayarlayın. yaklaşık 25 ,30 dk pişinin. fırından çıkınca üzerine 1 bardak soğuk süt dökün.
Safranlı kek
5 adet yumurta
1.5 bardak şeker
1 tatlı kaşığı safran
1 şişe gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un
Yapılışı
Öncelikle kalıbımızı yağlayıp unluyoruz. Diğer tarafta derin bir tasın içinde ( cam veya bakır olmalı) yumurtayla şekeri çırpıyoruz. (unu k.tozu, vanilyayı birlikte eliyoruz)
gazozu ve safran kattıktan sonra, unu yavaş,yavaş tahta kaşıkla karıştırıyoruz, kalıba boşaltıp 180 derece de pişiriyoruz
Safranlı kek
5 adet yumurta
1.5 bardak şeker
1 tatlı kaşığı safran
1 şişe gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak un
Yapılışı
Öncelikle kalıbımızı yağlayıp unluyoruz. Diğer tarafta derin bir tasın içinde ( cam veya bakır olmalı) yumurtayla şekeri çırpıyoruz. (unu k.tozu, vanilyayı birlikte eliyoruz)
gazozu ve safran kattıktan sonra, unu yavaş,yavaş tahta kaşıkla karıştırıyoruz, kalıba boşaltıp 180 derece de pişiriyoruz
Püf noktası
Kek fırından çıkınca ıslak bir bezin üzerine konup biraz bekletilirse kalıptan kolay çıkıyor
1.5 bardak şeker
yarım bardak süt
1 bardaktan az sıvı yağ( ben fındık yağı kullandım çok hafif oluyor)
yarım su bardağı nişasta
2 bardak un
vanilya ,kabartma tosu
isteğe bağlı üzüm kurusu ve ceviz (tavsiye ederim)
YAPILIŞI
Şeker ,yumurta çırpılır .yağı ve süt katıp mikserle çok az çırpın.
Un ,nişasta,vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin, çırpılmış yumurtaya katıp tahta kaşıkla yavaş,yavaş
karıştırın.Üzümleri una buladıktan sonra hamura katın.önceden ısıtılmış fırında pişirin.
üzgünüm size fotoğrafını gösteremiyorum keki yaptığımda makinem yanımda yoktu.ama en kısa zamanda tekrar yapıp fotoğrafını kaydederim
Gerçekten nefis bir kek .
Pandispanya için Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
Krema
*Hazır pasta kreması:))pasta katlarına tercihe göre çikolata yada meyve.
**Renkli şeker hamurları ve glazür boyalarını pasta hane imalathanelerinden bulabilirsiniz alternatif olarak şeker hamurlarını marsmelow ile ev dede yapabilirsiniz
MARSMELLOWLU ŞEKER HAMURU İÇİN MALZEMELER
450 gr. marshmallow şeker (renkleri tercihe bağlı)
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz
YAPIMI
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın:)
Kalan pudra şekerini de ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
afiyet olsun:)
Ellerine sağlık Şeyma cım
Kek fırından çıkınca ıslak bir bezin üzerine konup biraz bekletilirse kalıptan kolay çıkıyor
Nişastalı kek
4 yumurta1.5 bardak şeker
yarım bardak süt
1 bardaktan az sıvı yağ( ben fındık yağı kullandım çok hafif oluyor)
yarım su bardağı nişasta
2 bardak un
vanilya ,kabartma tosu
isteğe bağlı üzüm kurusu ve ceviz (tavsiye ederim)
YAPILIŞI
Şeker ,yumurta çırpılır .yağı ve süt katıp mikserle çok az çırpın.
Un ,nişasta,vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin, çırpılmış yumurtaya katıp tahta kaşıkla yavaş,yavaş
karıştırın.Üzümleri una buladıktan sonra hamura katın.önceden ısıtılmış fırında pişirin.
üzgünüm size fotoğrafını gösteremiyorum keki yaptığımda makinem yanımda yoktu.ama en kısa zamanda tekrar yapıp fotoğrafını kaydederim
Gerçekten nefis bir kek .
Kelebekli Pasta
Hamarat yeğenim Şeyma'nın yaptığı pastaPandispanya için Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
Krema
*Hazır pasta kreması:))pasta katlarına tercihe göre çikolata yada meyve.
**Renkli şeker hamurları ve glazür boyalarını pasta hane imalathanelerinden bulabilirsiniz alternatif olarak şeker hamurlarını marsmelow ile ev dede yapabilirsiniz
MARSMELLOWLU ŞEKER HAMURU İÇİN MALZEMELER
450 gr. marshmallow şeker (renkleri tercihe bağlı)
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz
YAPIMI
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın:)
Kalan pudra şekerini de ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
afiyet olsun:)
Ellerine sağlık Şeyma cım