Salatalar ve Turşular

Tavuklu Salata


1 adet tavuk göğüs haşlanmış didiklenmiş az yağda sotelenmiş
marul,roka ,kırmızı lahana ,taze soğan, havuç
 2 dilim ekmek küp doğranmış ve kızartılmış
haşlanmış mısır
 havuç
SOS İÇİN 
zeytinyağı,limon,tuz  2 kaşık  mayonez isteğe 


YAPILIŞI
Bütün   sebzeleri  doğrayıp kaseye koyalım
daha sonra  sırasıyla tavukları, ekmekleri, mısırları  katalım.
  sos malzemelerini  bir kasede iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirelim, 

ACI  BİBER  SOSU















Pancar Turşusu

 Malzemeler

1 kg. kırmızı pancar
1 su b. sirke
1 su b. su
1 baş sarımsak
Yarım çorba kaşığı tuz

Yapılış

Pancarlar iyice yıkanır
Kabukları soyulur
Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
Yuvarlak dilimlenir.
Kavanoza yerleştirilir.
Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konulup karıştırılır.(Normal su yerine pancarı haşladığınız suyu katabilirsiniz.)  Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır ve kapak kapatılır.



Makarna Salatası

 
Malzemeler
Yarım paket boncuk makarna
2 tane havuç
5-6 tane kornişon salatalık turşusu
2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Sıvı yağ
Bezelye (isteğe bağlı)

Yapılış
Makarnayı haşlayın.
Soğuduktan sonra havucu rendeleyin.
1 kasede yoğurdu , mayonezi , sarımsağı karıştırıyoruz.
Makarnaya katıyoruz.
Sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.


Havuç Salatası
4 adet havuç
1 kase kese yoğurdu
Biraz Ceviz
1 diş sarımsak
Tuz
Sıvıyağ

Yapılış

Havucu rendeliyoruz.
İçine sıvıyağ döktüğümüz tavada 10 dk. kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Soğuyunca ceviz kattıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz.
Afiyet olsun...


Pancar Salatası

 Yapılış

2 adet haşlanmış pancar rendelenir.
Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır.

Tuz ve çok az zeytin yağı katılır.
 Patates Çanağında Rus Salatası

  
Malzemeler:
6–7 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu garnitür konserve(isterseniz kendinizde hazırlayabilirsiniz)
Kornişon salatalık turşusu(isteğe bağlı)
4 yemek kaşığı mayonez
4,5 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
Tuz, limon suyu

Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim. Sıcakken içine tereyağı ve süt ilave edip karıştıralım. Patates püremizi dolapta 20-30 dakika dinlendirelim. Diğer taraftan garnitürümüzü karıştırıp Rus salatasını hazırlayalım.
Soğuyan patates püremizi kâse şekli ya da çanak şekli verip içine salatamızdan koyalım üzerine isteğinize bağlı maydanoz, dereotu, turşu,zeytin ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.:) 

Sebze Salatası
 

Hamur işi:Tatlıları mı tuzluları mı seversiniz ?