Börekler

  ISPANAKLI BÖREK



Mazemeler:
1kg. ıspanak
1kg. yufka
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurtıı
yarım çay bardağı su
1 kase  lor
2  adet  kuru soğan
Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı 
Yıkanmış suyu süzülmüş ıspanakları ince ince kıyın .tuzla iyice ovarak suyunu sıkın
lor,tuz,karabiberi karıştırın 
Diğer tarafta yoğurt,yağ ,su ,ve yumurtayı karıştırıp sos hazırlayın.
yufkaları bütün olarak açın her tarafına sostan sürün
4 de bölün kenarına içten koyup  rulo  şeklinde  sarın
daha sonra gül şekli verip tepsiye yerleştirin.
üzerine   kalan sosu sürerek 180°C
  pişirin
.
GÖZLEME

 Malzemeler
1 adet yufka
Biraz lor
Maydanoz
Süt ya da su
Yapılışı
  • Yufkayı açıyoruz.Süt ya da su serpiştiriyoruz.
  • Ortasına peynir koyup bohça gibi dörde katlıyoruz
Teflon tavada sıvıyağ ile pişiriyoruz.
  Su Böreği


 Malzemeler
Bir paket su böreklik yufka
bir küçük kalıp böreklik peynir
maydanoz  ,1 yumurta
 3 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı sıvı yağ
Sadece tereyağı da kullanabilirsiniz
o zaman 5 yemek kş. tereyağı
 Yapılışı
Büyük bir tencerede yaklaşık 5,6 lt suyu kaynatın biraz tuz atın
yufkaları dikkatli bir şekilde suya batırım hemen çıkarın
Çıkardığınız yufkayı tepsiye yayın üzerine  yağ gezdirin
böylece yufkaların yarısını bitirince  arasına maydanoz doğradığınız peyniri güzelce yayın  kalan yufkalarında aralarına yağ sürerek bitirin. İster dilimleyerek isterseniz dilimlemeden pişirin
Ben hazır yufka kullandım çünkü aynı lezzeti bulabiliyorum ama siz  bu yufka açma işini beceriyorsanız ben size malzemelerini hemen verebilirim
6 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
yarım çorba kaşığı tuz
aldığı kadar un
bütün malzemeyle sert bir hamur yapın 12 parçaya ayırın 20dk dinlendirin  her parça unlanarak 2 mm inceliğinde açılır sonra yapılacak işlemler yukarıda yazdığım gibi. bu tarifle yaklaşık 40cm çapında iki tepsi börek yapabilirsiniz.

PEYNİRLİ BÖREK


Mazemeler
1kg. yufka
1 bardak süt
1 su b. su
1 su .b sıvıyağ
1 yumurta
Yapılış
Bütün Malzemeleri karıştırıp sos hazırlayın.
Bütün bir yufkayı tepsiye yayın.
Üzerine sostan sürelim
Diğer yufkaların yarısını parçalayıp tepsiye yerleştirin.
Arasına içi yayıyoruz.
Kalan yufkalarıda aynı şekilde yerleştiriyoruz.
Kalan sosu üzerine yayıyoruz.
Üzeri kızarana dek fırında pişiriyoruz.
Dilerseniz üzerine susam ya da çörek otu sürebilirsiniz.

 PATATESLİ BÖREK


3












Hamur işi:Tatlıları mı tuzluları mı seversiniz ?